The 25th International Symposium on Stabilization, Safety, and Security (SSS 2023) NJIT

Monday, October 2, 2023		
Time (local time GMT-4)	Program	Location
8:00-8:45	On-site registration	
8:45-9:00	Conference Opening	
9:00-10:00	Keynote Speaker 1: Alfred Spector	
	Algorithms and Beyond:	
	What's Needed For Resilient Systems?	
10:00-10:20	Coffee Break	
Morning Session	Session 1	
10:20-12:00	Chair: Ryota Iguchi	
10:20-10:45	Track A	
25 minutes	Exploring Worst Cases of Self-	
	stabilizing Algorithms using	
	Simulations	
	Erwan Jahier, Karine	
	Altisen and Stéphane Devismes	
10:45-11:10	Track A	
25 minutes	Model Checking of Distributed	
	Algorithms using Synchronous	
	Programs	
	Erwan Jahier, Karine Altisen, Stéphane	
	Devismes and Gabriel Sant'Anna	
11:10-11:35	Track B	
25 minutes	The Fence Complexity of Persistent	
	Sets	
	Gaetano Coccimiglio, Trevor Brown	
	and Srivatsan Ravi	
11:35-11:45	Track A - Brief Announcement	
10 minutes	Understanding Self-Stabilizing Node-	
	Capacitated Overlay Networks	
	Through Simulation	
	Winfred Afeaneku, Andrew Berns,	
	Weston Kuchenberg, Sara Leisinger	
	and Cedric Liu	
11:45-11:55	Track B - Brief Announcement	
10 minutes	Byzantine-Tolerant Detection of	
	Causality in Synchronous Systems	
	Anshuman Misra and Ajay	
12:00-13:30	Kshemkalyani Lunch Break	
Afternoon Session	Session 2	
13:30-14:55		
13.30-14.33	Chair: Arya Gupta	

13:30-13:55	Track B - Invited Paper	
25 minutes	Time is not a Healer, but it Sure Makes	
20 minutes	Hindsight 20:20	
	Eli Gafni and Giuliano Losa	
13:55-14:20	Track B	
25 minutes	Adding Pull to Push Sum for	
25 minutes	•	
	Approximate Data Aggregation Saptadi Nugroho, Alexander	
	Weinmann and Christian	
	Schindelhauer	
14:20-14:30	Track C - Brief Announcement	
14.20-14.30	-	
10 minutes	Efficient probabilistic approximations	
	for Sign and Compare Devharsh Trivedi	
14:30-14:40	Track D - Brief Announcement	
10 minutes		
To minutes	Crash-tolerant Exploration by Energy	
	Sharing Mobile Agents <i>Quentin Bramas, Toshimitsu</i>	
	Masuzawa and Sebastien Tixeuil	
14:45-14:55	Track B - Brief Announcement	
10 minutes	Non-blocking Dynamic Unbounded	
To minutes	Graphs with Wait-Free Snapshot	
	Gaurav Bhardwaj, Sathya Peri, and	
	Pratik Shetty	
15.00 15.20	L COTTOO BROOK	
15:00-15:20	Coffee Break	
Late Afternoon Session	Session 3	
Late Afternoon Session 15:20-16:35	Session 3 Chair: Sathya Peri	
Late Afternoon Session 15:20-16:35 15:20-15:45	Session 3 Chair: Sathya Peri Track B	
Late Afternoon Session 15:20-16:35	Session 3 Chair: Sathya Peri Track B Byzantine Fault-Tolerant Causal Order	
Late Afternoon Session 15:20-16:35 15:20-15:45	Session 3 Chair: Sathya Peri Track B Byzantine Fault-Tolerant Causal Order Satisfying Strong Safety	
Late Afternoon Session 15:20-16:35 15:20-15:45	Session 3 Chair: Sathya Peri Track B Byzantine Fault-Tolerant Causal Order Satisfying Strong Safety Anshuman Misra and Ajay	
Late Afternoon Session 15:20-16:35 15:20-15:45 25 minutes	Session 3 Chair: Sathya Peri Track B Byzantine Fault-Tolerant Causal Order Satisfying Strong Safety Anshuman Misra and Ajay Kshemkalyani	
Late Afternoon Session 15:20-16:35 15:20-15:45 25 minutes 15:45-16:10	Session 3 Chair: Sathya Peri Track B Byzantine Fault-Tolerant Causal Order Satisfying Strong Safety Anshuman Misra and Ajay Kshemkalyani Track B	
Late Afternoon Session 15:20-16:35 15:20-15:45 25 minutes	Session 3 Chair: Sathya Peri Track B Byzantine Fault-Tolerant Causal Order Satisfying Strong Safety Anshuman Misra and Ajay Kshemkalyani Track B Improved Paths to Stability for the	
Late Afternoon Session 15:20-16:35 15:20-15:45 25 minutes 15:45-16:10	Session 3 Chair: Sathya PeriTrack B Byzantine Fault-Tolerant Causal Order Satisfying Strong Safety Anshuman Misra and Ajay KshemkalyaniTrack B Improved Paths to Stability for the Stable Marriage Problem	
Late Afternoon Session 15:20-16:35 15:20-15:45 25 minutes 15:45-16:10 25 minutes	Session 3Chair: Sathya PeriTrack BByzantine Fault-Tolerant Causal OrderSatisfying Strong SafetyAnshuman Misra and AjayKshemkalyaniTrack BImproved Paths to Stability for theStable Marriage ProblemVijay Garg and Changyong Hu	
Late Afternoon Session 15:20-16:35 15:20-15:45 25 minutes 15:45-16:10 25 minutes 16:10-16:35	Session 3Chair: Sathya PeriTrack BByzantine Fault-Tolerant Causal OrderSatisfying Strong SafetyAnshuman Misra and AjayKshemkalyaniTrack BImproved Paths to Stability for theStable Marriage ProblemVijay Garg and Changyong HuTrack B	
Late Afternoon Session 15:20-16:35 15:20-15:45 25 minutes 15:45-16:10 25 minutes	Session 3 Chair: Sathya PeriTrack B Byzantine Fault-Tolerant Causal Order Satisfying Strong Safety Anshuman Misra and Ajay KshemkalyaniTrack B Improved Paths to Stability for the Stable Marriage Problem Vijay Garg and Changyong HuTrack B Lattice Linearity of Multiplication and	
Late Afternoon Session 15:20-16:35 15:20-15:45 25 minutes 15:45-16:10 25 minutes 16:10-16:35	Session 3 Chair: Sathya PeriTrack B Byzantine Fault-Tolerant Causal Order Satisfying Strong Safety Anshuman Misra and Ajay KshemkalyaniTrack B Improved Paths to Stability for the Stable Marriage Problem Vijay Garg and Changyong HuTrack B Lattice Linearity of Multiplication and Modulo	
Late Afternoon Session 15:20-16:35 15:20-15:45 25 minutes 15:45-16:10 25 minutes 16:10-16:35 25 minutes	Session 3 Chair: Sathya PeriTrack B Byzantine Fault-Tolerant Causal Order Satisfying Strong Safety Anshuman Misra and Ajay KshemkalyaniTrack B Improved Paths to Stability for the Stable Marriage Problem Vijay Garg and Changyong HuTrack B Lattice Linearity of Multiplication and Modulo Arya Gupta and Sandeep Kulkarni	
Late Afternoon Session 15:20-16:35 15:20-15:45 25 minutes 15:45-16:10 25 minutes 16:10-16:35 25 minutes 16:35-16:45	Session 3Chair: Sathya PeriTrack BByzantine Fault-Tolerant Causal OrderSatisfying Strong SafetyAnshuman Misra and AjayKshemkalyaniTrack BImproved Paths to Stability for theStable Marriage ProblemVijay Garg and Changyong HuTrack BLattice Linearity of Multiplication andModuloArya Gupta and Sandeep KulkarniCoffee Break	
Late Afternoon Session 15:20-16:35 15:20-15:45 25 minutes 15:45-16:10 25 minutes 16:10-16:35 25 minutes 16:35-16:45 Evening Session	Session 3 Chair: Sathya PeriTrack B Byzantine Fault-Tolerant Causal Order Satisfying Strong Safety Anshuman Misra and Ajay KshemkalyaniTrack B Improved Paths to Stability for the Stable Marriage Problem Vijay Garg and Changyong HuTrack B Lattice Linearity of Multiplication and Modulo Arya Gupta and Sandeep Kulkarni Coffee BreakSession 4	
Late Afternoon Session 15:20-16:35 15:20-15:45 25 minutes 15:45-16:10 25 minutes 16:10-16:35 25 minutes 16:35-16:45 Evening Session 16:45-17:30	Session 3 Chair: Sathya PeriTrack B Byzantine Fault-Tolerant Causal Order Satisfying Strong Safety Anshuman Misra and Ajay KshemkalyaniTrack B Improved Paths to Stability for the Stable Marriage Problem Vijay Garg and Changyong HuTrack B Lattice Linearity of Multiplication and Modulo Arya Gupta and Sandeep KulkarniCoffee Break Session 4 Giuliano Losa	
Late Afternoon Session 15:20-16:35 15:20-15:45 25 minutes 15:45-16:10 25 minutes 16:10-16:35 25 minutes 16:35-16:45 Evening Session 16:45-17:30 16:45-17:10	Session 3 Chair: Sathya PeriTrack B Byzantine Fault-Tolerant Causal Order Satisfying Strong Safety Anshuman Misra and Ajay KshemkalyaniTrack B Improved Paths to Stability for the Stable Marriage Problem Vijay Garg and Changyong HuTrack B Lattice Linearity of Multiplication and Modulo Arya Gupta and Sandeep KulkarniCoffee Break Session 4 Giuliano LosaTrack D	
Late Afternoon Session 15:20-16:35 15:20-15:45 25 minutes 15:45-16:10 25 minutes 16:10-16:35 25 minutes 16:35-16:45 Evening Session 16:45-17:30	Session 3 Chair: Sathya PeriTrack B Byzantine Fault-Tolerant Causal Order Satisfying Strong Safety Anshuman Misra and Ajay KshemkalyaniTrack B Improved Paths to Stability for the Stable Marriage Problem Vijay Garg and Changyong HuTrack B Lattice Linearity of Multiplication and Modulo Arya Gupta and Sandeep KulkarniCoffee Break Session 4 Giuliano LosaTrack D The Fagnano Triangle Patrolling	
Late Afternoon Session 15:20-16:35 15:20-15:45 25 minutes 15:45-16:10 25 minutes 16:10-16:35 25 minutes 16:35-16:45 Evening Session 16:45-17:30 16:45-17:10	Session 3 Chair: Sathya PeriTrack B Byzantine Fault-Tolerant Causal Order Satisfying Strong Safety Anshuman Misra and Ajay KshemkalyaniTrack B Improved Paths to Stability for the Stable Marriage Problem Vijay Garg and Changyong HuTrack B Lattice Linearity of Multiplication and Modulo Arya Gupta and Sandeep KulkarniCoffee BreakSession 4 Giuliano LosaTrack D The Fagnano Triangle Patrolling Problem	
Late Afternoon Session 15:20-16:35 15:20-15:45 25 minutes 15:45-16:10 25 minutes 16:10-16:35 25 minutes 16:35-16:45 Evening Session 16:45-17:30 16:45-17:10	Session 3 Chair: Sathya PeriTrack B Byzantine Fault-Tolerant Causal Order Satisfying Strong Safety Anshuman Misra and Ajay KshemkalyaniTrack B Improved Paths to Stability for the Stable Marriage Problem Vijay Garg and Changyong HuTrack B Lattice Linearity of Multiplication and Modulo Arya Gupta and Sandeep KulkarniCoffee Break Session 4 Giuliano LosaTrack D The Fagnano Triangle Patrolling Problem Konstantinos Georgiou, Somnasth	
Late Afternoon Session 15:20-16:35 15:20-15:45 25 minutes 15:45-16:10 25 minutes 16:10-16:35 25 minutes 16:35-16:45 Evening Session 16:45-17:30 16:45-17:10 25 minutes	Session 3 Chair: Sathya PeriTrack B Byzantine Fault-Tolerant Causal Order Satisfying Strong Safety Anshuman Misra and Ajay KshemkalyaniTrack B Improved Paths to Stability for the Stable Marriage Problem Vijay Garg and Changyong HuTrack B Lattice Linearity of Multiplication and Modulo Arya Gupta and Sandeep KulkarniCoffee BreakSession 4 Giuliano LosaTrack D The Fagnano Triangle Patrolling Problem Konstantinos Georgiou, Somnasth Kundu and Pawel Pralat	
Late Afternoon Session 15:20-16:35 15:20-15:45 25 minutes 15:45-16:10 25 minutes 16:10-16:35 25 minutes 16:35-16:45 Evening Session 16:45-17:30 16:45-17:10	Session 3 Chair: Sathya PeriTrack B Byzantine Fault-Tolerant Causal Order Satisfying Strong Safety Anshuman Misra and Ajay KshemkalyaniTrack B Improved Paths to Stability for the Stable Marriage Problem Vijay Garg and Changyong HuTrack B Lattice Linearity of Multiplication and Modulo Arya Gupta and Sandeep KulkarniCoffee Break Session 4 Giuliano LosaTrack D The Fagnano Triangle Patrolling Problem Konstantinos Georgiou, Somnasth	

	Constrained Backward Time Travel	
	Planning	
	Quentin Bramas, Jean-Romain	
	Luttringer and Sebastien Tixeuil	
17:35	Business Meeting	
Tuesday, October 3, 2023		
8:00-8:45	On-site registration	
8:45-9:00	Conference Opening	
9:00-10:00	Keynote Speaker 2:	
	Moti Yung	
10:00-10:20	Coffee Break	
Morning Session	Session 1	
10:20-12:00		
10:20-10:45	Track B - Invited Paper	
25 minutes	Monotonicity and Opportunistically-	
	Batched Actions in Derecho	
	Ken Birman, Sagar Jha, Mae Milano,	
	Lorenzo Rosa, Weijia Song and	
	Edward Tremel	
10:45-11:10	Track B	
25 minutes	Robust Overlays meet Blockchains: On	
	handling high churn and catastrophic	
	failures	
	Vijeth Aradhya, Seth Gilbert and	
	Aquinas Hobor	
11:10-11:35	Track B	
25 minutes	Disconnected Agreement in Networks	
	Prone to Link Failures	
	Bogdan Chlebus, Dariusz Kowalski,	
	Jan Olkowski and Jedrzej Olkowski	
11:35-12:00	Track B	
25 minutes	Wait-Free Updates and Range Search	
	using Uruv	
	Gaurav Bhardwaj, Abhay Jain, Bapi	
	Chatterjee, and Sathya Peri	
12:00-13:30	Lunch Break	
Afternoon Session	Session 2	
13:30-15:10	Chair: Sathya Peri	
13:30-13:55	Track C - Invited Paper	
25 minutes	Detection of False Data Injection	
	Attacks in Power Systems Using a	
	Secured-Sensors and Graph-Based	
	Method	
	Gal Morgenstern, Lital Dabush, Jip	
	Kim, James Anderson, Gil	
	Zussman, and Tirza Routtenberg	
13:55-14:20	Track B	
25 minutes	Synergistic Knowledge	
20 1111111163	Oynergistic Knowledge	

	Christian Cappin David Lababarrand	
	Christian Cachin, David Lehnherr and Thomas Studer	
14:20-14:45	Track C	
25 minutes	KerberSSIze us: Providing Sovereignty	
	to the People	
	Ronald Petrlic	
14:45-15:10	Track C	
25 minutes	Where are the constants? New	
	Insights On The Role of Round	
	Constant Addition in The SymSum	
	Distinguisher	
	Sahiba Suryawanshi and Dhiman Saha	
15:10-15:30	Coffee Break	
Late Afternoon Session	Session 3	
15:30-16:45	Chair: Dariusz Kowalski	
15:30-15:55	Track D	
25 minutes	Forbidden Patterns in Temporal	
	Graphs Resulting from Encounters in a	
	Corridor	
	Michel Habib, Minh-Hang Nguyen,	
	Mikaël Rabie and Laurent Viennot	
15:55-16:20	Track D	
25 minutes	Minimum Algorithm Sizes for Self-	
	stabilizing Gathering and Related	
	Problems of Autonomous Mobile	
	Robots	
	Yuichi Asahiro and Masafumi	
16:20-16:45	Yamashita Track D	
25 minutes	Meeting Times of Non-atomic	
25 minutes	Ryota Eguchi, Fukuhito Ooshita,	
	Michiko Inoue and Sébastien Tixeuil	
16:45-17:05	Coffee Break	
Evening Session	Session 4	
16:35-18:05	Chair: Gokarna Sharma	
17:05-17:30	Track D	
25 minutes	Separation of Unconscious Colored	
_	Robots	
	Hirokazu Seike and Yukiko Yamauchi	
17:30-17:55	Track D	
25 minutes	Stand-Up Indulgent Gathering on Lines	
	Quentin Bramas, Sayaka Kamei,	
	Anissa Lamani and Sebastien Tixeuil	
17:55-18:20	Track D	
25 minutes	Dispersion of Mobile Robots in Spite of	
	Faults	
	Debasish Pattanayak, Gokarna	
	Sharma and Partha Sarathi Mandal	
18:30	SSS 2023 Conference Banquet	

Wednesday, October 4, 2023		
8:00-8:45	On-site registration	
8:45-9:00	Conference opening	
9:00-10:00	Keynote Speaker 3: Maurice Herlihy Rethinking Atomicity in the Blockchained World	
10:00-10:20	Coffee Break	
Morning Session	Session 1	
10:20-11:35	Chair: Avinash Kumar	
10:20-10:45 25 minutes	Track E Workflow Resilience For Mission Critical Systems <i>Mahmoud</i> <i>Abdelgawad, Indrakshi</i> <i>Ray and Tomas Vasquez</i>	
10:45-11:10 25 minutes	Track E Machine Learning-Based Phishing Detection Using URL Features: A Comprehensive Review Asif Uz Zaman, Hossein Shirazi and Indrakshi Ray	
Virtual Presentations		
11:10-11:35 25 minutes	Track E Invited Paper - Virtual How do humans succeed in tasks like proving Fermat's Theorem or predicting the Higgs boson? Leonid Levin	
11:35-12:00 25 minutes	Track C - Virtual Hierarchical Identity-Based Inner Product Functional Encryption for Unbounded Hierarchical Depth Anushree Belel, Ratna Dutta and Sourav Mukhopadhyay	
12:00-13:30	Lunch Break	
Afternoon Session	Session 2 Sebastien Tixeuil	
13:30-13:55 25 minutes	Track D - Virtual Privacy in Population Protocols with Probabilistic Scheduling <i>Talley Amir and James Aspnes</i>	

13:55-14:20	Track A - Virtual	
25 minutes	Self-stabilizing Byzantine-	
	tolerant Recycling	
	Chryssis Georgiou, Michel	
	Raynal and Elad Michael	
	Schiller	
14:20-14:45	Track C - Virtual	
25 minutes	Do Not Trust in Numbers:	
	Practical Distributed	
	Cryptography With General	
	Trust	
	Orestis Alpos and Christian	
	Cachin	
14:45-15:10	Track C - Virtual	
25 minutes	Post-quantum Secure Stateful	
	Deterministic Wallet from	
	Code-based Signature	
	featuring Uniquely	
	Rerandomized Keys	
	Pratima Jana and Ratna Dutta	
15:10-15:35	Track C - Virtual	
25 minutes	Square Attacks on Reduced-	
	Round FEA-1 and FEA-2	
	Abhishek Kumar, Amit Kumar	
	Chauhan and Somitra Kumar	
	Sanadhyabi	
15:35-15:45	Coffee Break	
15:45-16:10	Track D - Virtual	
25 minutes		
25 minutes	Asynchronous Silent	
	Programmable Matter: Line	
	Formation	
	Alfredo Navarra and Francesco	
	Piselli	
16:10-16:35	Track D - Virtual	
25 minutes	Uniform <i>k</i> -Circle Formation by	
	Fat Robots	
	Bibhuti Das and Krishnendu	
	Mukhopadhyaya	
16:35-17:00	Track B - Virtual	
25 minutes	Exploring Trade-offs in Partial	
	Snapshot Implementations	
	I NIKOIAOS KAIIIMANIS EIEM	
	Nikolaos Kallimanis, Eleni Kanellou, Vasiliki Liagou and	
	Kanellou, Vasiliki Liagou and	
17:00 17:25	Kanellou, Vasiliki Liagou and Charidimos Kiosterakis	
17:00-17:25	Kanellou, Vasiliki Liagou and Charidimos Kiosterakis Track D - Virtual	
17:00-17:25 25 minutes	Kanellou, Vasiliki Liagou and Charidimos Kiosterakis Track D - Virtual Time-optimal Geodesic Mutual	
	Kanellou, Vasiliki Liagou and Charidimos Kiosterakis Track D - Virtual	

	Serafino Cicerone, Alessia Di Fonso, Gabriele Di Stefano and Alfredo Navarra	
17:25-17:35	Coffee Break	
17:35-18:00	Track D – Virtual	
25 minutes	Brief Announcement	
	Asynchronous Gathering of	
	Finite Memory Robots on a	
	Circle under Limited Visibility	
	Satakshi Ghosh, Pritam	
	Goswami, Avisek Sharma, and	
	Buddhadeb Sau	
18:00-18:25	Track D – Virtual	
25 minutes	Brief Announcement	
	Rendezvous on a Known	
	Dynamic Point in a Finite	
	Unoriented Grid	
	Pritam Goswami, Avisek	
	Sharma, Satakshi Ghosh and	
	Buddhadeb Sau	
18:25	Concluding Remarks	